Therapie alpaca's

Al onze dieren werden speciaal geselecteerd op hun karakter. Elk diertje heeft zo wel zijn eigen persoonlijkheid en ze zijn allemaal graag in aanwezigheid van mensen. We vonden het heel belangrijk dat ze van een warme thuis kwamen waar ze goed verzorgd werden. Bij ons thuis zorgen we ervoor dat ze alles krijgen wat hun hartje wenst. Zo vinden we het ook heel belangrijk dat alle dieren op een diervriendelijke manier worden gehouden en dat er rekening wordt gehouden met hun manier van leven.

Niet alleen het welzijn van mijn cliënten maar ook van de dieren moet voorop staan.

Ik beschouw mijn alpaca’s als mijn mede-therapeuten.

Daarom is het zo belangrijk ook hen een stem te geven. Pas als zij in balans zijn kunnen ze mee mensen helpen.

Dierenwelzijn staat bij ons centraal.

Het alpaca team

Onze zoemende therapeuten

Othello

Ruin

Othello is het oudste mannetje van de kudde, hij is een hele lieve alpaca met veel ervaring. Toen we Othello voor het eerst zagen, volgde hij ons heel de dag over het domein. Als we hem aaiden dan legde hij zijn hoofdje op mijn buik. Toen werd al duidelijk hoe uniek Othello is. Verder geeft Othello graag kusjes en wil hij altijd wel iets bijleren.

Chico

Ruin

Chico is de knuffelaar van de groep en ook wel een stiekeme deugeniet. Chico houdt ervan om geaaid en geknuffeld te worden, als hij zijn middagdutje doet dan mag je er altijd komen bijliggen.

Verder is hij heel nieuwsgierig en gaat hij alles onderzoeken.

Het alpaca team

Onze zoemende therapeuten

Cisco

Ruin

Cisco is een hele lieve alpaca die soms nog een beetje verlegen is. Net zoals bij Othello hadden we meteen een goede klik met Cisco. Toen hij nog maar drie weken oud was, kwam hij al om aandacht vragen. Als Cisco je beter leert kennen en hij vertrouwt je dan kan je hem goed knuffelen. Cisco is zeer goed in het spiegelen van je gevoelens.  

Prince

Ruin

Prince is de laatste aanwinst van 't Pagadderke-team.

Hij is heel rustig van karakter en is gek op grasbrokjes. Hoewel hij nog veel te leren heeft, zie je nu al dat hij erg zachtaardig is. Prince is ook de jongste alpaca van het team. 

Christie

Merrie

Christie is het beste vriendinnetje van Othello. Omdat Christie zich het prettigste voelt in de kudde, wordt zij niet actief ingezet tijdens de therapieën. Al kan ze je wel bewust komen opzoeken in de kudde om dag te komen zeggen.

0